Fred logo
fred.mobach.nl - Opinie


Startpagina
Adres
Nederlands
Beroep
Lezingen
Links
Opinie
Publicaties
English
 

Opinie.

Niemand heeft u gevraagd mijn opinie te gaan lezen, noch zal iemand daar iets op tegen hebben. Kunt u er niet tegen, lees dan maar iets anders. U bent gewaarschuwd.

Maxima (2001-12-31).

Elke keer, dat zij in de pers wordt vermeld, gaan mijn gedachten onwillekeurig uit naar haar papa, deelhebber aan de Argentijnse junta, moordenaars van maximaal (?) 30.000 mensen. Dertigduizend, telt u even mee ? Dat is ongeveer de hele bevolking van een provinciestadje zoals Tiel. Allemaal gemarteld en vermoord. Is dertigduizend overdreven, zijn het er maar vijftienduizend ? Telt u dan maar eens tot vijftienduizend, en vertel dan maar of dat meevalt.

Loopt iedereen sinds september 2001 te hoop tegen de terrorist Bin Laden, zijn kornuiten en zijn gastheren. Terwijl die Bin Laden per keer niet meer dan "een paar honderd" tot eenmaal "een paar duizend" slachtoffers liet vermoorden. Of zou het schelen dat die junta in Argentinië staatsterroristen waren ? En Bin Laden een privé terrorist ?

En de hele Nederlandse pers, aangevoerd door de Telegraaf, staat te juichen dat deze persoon onze latere koningin zal worden. Onafhankelijke pers ? Natuurlijk wel volgens de RVD. Maar je kunt zometeen toch niet meer met goed fatsoen je kinderen aan Koninginnedag mee laten doen ? Die jongens van Sjors en de Rebellenclub, sorry het Republikeins Genootschap zullen wel denken "als je zulke vijanden hebt, heb je geen vrienden meer nodig".

Tenslotte, volgens de huidige voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Jeltje van Nieuwenhoven, moeten we eens ophouden met zeuren en die voormalige staatsterrorist van een papa gewoon naar Nederland laten komen. Misschien niet eens zo'n slecht idee, kunnen onze zuiderburen tenminste een internationaal arrestatiebevel laten uitvaardigen.

Detail van 'Getijden en Gebedenboek' van Meester van Hugo Janz van Woerden en Suffragiënmeester, Nederland, ca. 1500

De jongeling en de Dood
 
  Laatste wijziging op 2001-12-31 door Fred Mobach <fred@mobach.nl> Copyright © 2001 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op fred.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computertjes.
  Powered by Apache