Fred logo
fred.mobach.nl - Nederlandstalige webplek


Startpagina
Adres
Beroep
Lezingen
Links
Opinie
Publicaties
Spammers en advocaten
English
 

Wat u hier kunt verwachten.

U treft hier aan de linkerzijde een aantal links aan naar Nederlandstalige webpagina's over door mij gehouden lezingen, publicaties van mij, enkele legale aspecten van belang voor spammers en advocaten en voor mij relevante links.

Als extra-tje nog een lijstje van publicaties van Herbert Blankesteijn, die voor mensen zonder gevoel voor humor wellicht niet zijn te pruimen.

Tenslotte nog een foto van Fred van ongeveer 45 KB ter identificatie.

De monopolist Microsoft en Lindows, Nederland anno 2004.

De ook in hoger beroep veroordeelde monopolist Microsoft heeft het bestaan om een generiek Engels woord (Windows) te claimen als merk en op basis daarvan een Nederlandse rechter zo gek gekregen om de GNU/Linux distributie Lindows niet alleen te verbieden in Nederland maar ook de toegang tot de website van Lindows.com, Inc. te verbieden voor netwerken in de Benelux. Lindows.com, Inc. heeft dat nog opgevolgd ook, dus vanuit de Benelux is hun domein niet meer te bereiken. Als tenminste de websurfer doet wat er bovenaan op de homepage staat :

Important Notice! The choice of visiting this site has been taken away in Belgium, Luxembourg and The Netherlands.. Residents of these countries must click here!

Maar als die ingezetenen dat nou niet doen, wat gebeurt er dan ? Niets, helemaal niets. Echt, rechters snappen al iets van het Internet. Of niet, ik weet het niet. In ieder geval, men heeft het nog niet voor elkaar gekregen de Benelux af te sluiten van die website.

Mocht dat nog eens gaan lukken, dan valt er nog wel wat tegen te doen. Op SamAir Proxy Portal staat in de linker kolom een link naar hun Proxy lists. Op die pagina staat een link naar hun overzicht van http anonymous servers. Door een van de proxies op deze lijst in de configuratie van uw browser als proxy op te nemen heeft u weer toegang tot LindowsOS Desktop and Laptop Linux.

Als u trouwens in de buurt van Frankfurt komt, kunt u in Gießen bij Steckenborn e-com GmbH (ook te vinden op Steckenborn e-com GmbH Online Shop) nog gewoon elke versie van Lindows kopen. Hier staat hun overzicht. In Frankrijk kunt u terecht bij Hermitage Solutions SARL, gevestigd in Parijs en Lyon.

Publicaties van Herbert Blankesteijn.

Af en toe stelt Herbert Blankesteijn <h.blankesteijn@hccnet.nl> een journalist uit Houten met technische publicaties voor radio, tv, kranten en tijdschiften, een -meestal grappig- stukje beschikbaar. Op Peters webplek, een server met snelle Internet aansluiting, staan deze weergegeven. Hier zijn ze te vinden onder : Deze stukjes hebben alle betrekking op de wijze, waarop een tweemaal veroordeelde monopolist op het gebied van desktop (would-be) operating systemen (zoals Windows) zich meent te moeten gedragen.

Dell : vieze faxspammers zijn het.

Dell heeft al meermalen klachten ontvangen over hun ongeautoriseerd misbruik van onze faxapparatuur voor het spammen van hun ongewenste zooi. Toch blijven ze ermee doorgaan. Daarom zijn het voor mij dieven geworden, ze stelen bedrijfsmiddelen van mij.

Duitse internet censuur : wikipedia schrapt een naam.

Op 11-05-2007 weet Heise Newsticker te melden dat een (mij onbekende) Duitse komiek genaamd Atze Schröder van Wikimedia Deutschland heeft geëist uit het Wikipedia artikel over hem zijn echte naam te verwijderen, terwijl deze naam Hubertus Albers in het register van het Deutsches Patent- und Markenamt eenvoudig terug te vinden is. Ook in Duitsland zijn er schijnbaar nog juristen te vinden die het verschijnsel internet misschien niet helemaal begrijpen.
 
  Laatste wijziging op 2007-05-12 door Fred Mobach <fred@mobach.nl> Copyright © 2001-2007 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op fred.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computertjes.
  Powered by Apache