Fred logo
fred.mobach.nl - Spammers en advocaten


Startpagina
Adres
Nederlands
Beroep
Lezingen
Links
Opinie
Publicaties
English
 

Legale aantekeningen.

Ongetwijfeld bent u niet ge´nteresseerd maar ik heb een grote hekel aan spammers en de vermaakindustrie. Vaak laten ze advocaten vervelende brieven sturen. Te uwer informatie zij aangegeven, dat deze webplek in Nederland gelocaliseerd is, een souverein land met haar eigen wetten en juridisch systeem. Ik ben geboren als burger van dat land en dus onderworpen aan haar wetgeving. Maar ik ben niet onderworpen aan wetten van enig ander land.

Indien u mij een brief wilt zenden met enige juridische status, dan zult u mij een brief dienen te zenden in het Nederlands en met alleen referenties naar Nederlandse wetgeving en alleen via de normale post omdat electronische post geen legale status kan hebben. Ik kan namelijk niet controleren of die post al dat niet correct is. Brieven die niet aan deze regels voldoen gaan zonder pardon naar de prullebak.

Gebruik van telefoonnummers of e-mail adressen zoals te vinden op deze webplek of gerelateerd aan de domeinen mobach.nl of mobach.com is expliciet verboden voor zenders van ongevraagde massa mailings, telemarketing of wat die marketing en PR mensen verder hebben mogen bedenken. En laat niemand zeggen dat ik een bericht ontvang omdat ik belangstelling voor een onderwerp heb getoond. Ik vraag niet om zulke berichten en dien altijd een klacht bij de ISP in. Tevens kunnen ontvangen spamberichten op mijn websites worden getoond als bewijs van het spammen. Het zenden van spam naar mijn servers betekent het aanvaarden van deze mogelijke publicatie.

Merk op, dat ik spammers niet het recht op vrije meningsuiting ontzeg. Althans, zolang ze me niet dwingen om te luisteren of hun berichten op mijn netwerken komen.

Klanten van spammers kunnen trouwens netzogoed rekenen op mijn negatieve reacties op spam. Zo heeft de ab.fab Interactive Media Group ondermeer spam verzonden voor NCR Handelsblad in 2001 en voor Tele2 in 2002. En ik, als klant, mocht die troep ook ontvangen. Reden genoeg voor mij dat abonnement op NRC en mijn contract met Tele2 op te zeggen. Dat ik als klant die spam trouwens ontvang zegt ook wel iets over de wijze, waarop deze spammers aan hun e-mail adressen komen. Die plukken ze gewoon van het web. Ze zeggen wel, dat ze dat niet doen. Maar spammers zijn leugenaars.

Detail van 'Horae, gebeden, Passie ons liefs Heeren metten uren ghedeilt', Vlaanderen, 1475

Vos zegent een kip.
Vos: "Dominus ..."
Kip: "benedire te ..."

 
  Laatste wijziging op 2003-03-05 door Fred Mobach <fred@mobach.nl> Copyright © 2001 Fred Mobach  
  Powered by Linux  
Het beste te zien met welke browser dan ook, zonder scripting ;-)

Deze webpagina's draaien rustig op fred.mobach.nl, een van mijn stabiele Linux computertjes.
  Powered by Apache